Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Memòria Històrica

Compromís amb la recerca, sensibilització, i divulgació de la nostra memòria recent

Des de la Regidoria de Memòria Històrica s'impulsa des de fa uns anys processos participatius, creatius i artístics que tenen com a base i finalitat recuperar, reparar, dignificar, investigar, difondre i reflexionar a l'entorn d'espais, fets, persones i col·lectius relacionats amb la II República, la Guerra Civil i la Dictadura i, especialment, amb la repressió, l'exili i la lluita antifranquista.

S'aposta per exposicions amb l'objectiu de fer arribar la denúncia de fets reals recuperats per a la seva divulgació, el despertar o revifar de consciències i recordar les víctimes, en aquest cas del feixisme, a un públic més ampli com són els visitants del Museu. 

En el marc del programa "Passejar la història"  s'ofereixen itineraris guiats tot recorrent espais que emmarquen els fets històrics en el context local, com a una eina per donar a conèixer, explicar, reflexionar i co-educar entorn a tot allò que va significar el període que va des de la Segona República fins a la dictadura franquista a la nostra ciutat.

Programes actuals

Stolpersteine

Les Stolpersteine són un homenatge, en format de placa – llamborda per ensopegar - dissenyada per l’artista Günter Demnig, dins un projecte d’abast europeu.

Mostres i exposicions

Fer arribar la denúncia de fets reals recuperats per a la seva divulgació, el despertar o revifar de consciències i recordar les víctimes