Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Museu obert

El museu, espai de trobada i inclusió

El museu du a terme un complet ventall d’iniciatives que vetllen per promocionar i garantir l’accessibilitat al patrimoni a tot tipus de públics.

Mitjançant projectes culturals, el museu acosta el patrimoni a tothom.

Accions de participació ciutadana com Patrimoni Viu, propostes adreçades a les escoles i a les famílies amb infants, així com activitats de divulgació històrica per a tots els públics: exposicions, conferències, visites comentades, itineraris històrics per la ciutat i molt més...

El museu també és un espai de trobada i inclusió amb projectes culturals inclusius com el " Fem un Museu" i el "Guia'm pel monestir". I des de dins treballem també per la conservació i millora de les col·leccions i de l’entorn històric de la ciutat.

Programes actuals

Patrimoni en temps d'epidèmia

Estem en temps d'epidèmia. Confinats a casa per a evitar el contagi. No és, però, la primera epidèmia de la nostra història: fem una visió del patrimoni que ens parla de les epidèmies històriques a la nostra vila.

Restaurem el Monestir

Malgrat la seva aparença sòlida, les pedres del monestir no són invencibles. Alguns errors de càlcul en la seva construcció, el pas del temps i el propi ús de l’edifici generen deterioraments variats.