Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Museu obert

El museu, espai de trobada i inclusió

El museu du a terme un complet ventall d’iniciatives que vetllen per promocionar i garantir l’accessibilitat al patrimoni a tot tipus de públics.

Mitjançant projectes culturals, el museu acosta el patrimoni a tothom.

Accions de participació ciutadana com Patrimoni Viu, propostes adreçades a les escoles i a les famílies amb infants, així com activitats de divulgació històrica per a tots els públics: exposicions, conferències, visites comentades, itineraris històrics per la ciutat i molt més...

El museu també és un espai de trobada i inclusió amb projectes culturals inclusius com el " Fem un Museu" i el "Guia'm pel monestir". I des de dins treballem també per la conservació i millora de les col·leccions i de l’entorn històric de la ciutat.

Programes actuals

Dones als capitells

Una nova mirada en clau de gènere als capitells del claustre, al teu abast amb Giravolt 3D

Fotomemòries

La fotografia que desperta el record

Fem un museu

Aixecar la barrera de la diversitat funcional a la creació

Guia'm pel Monestir

Véncer els prejudicis envers l'Asperger

Els Museus a casa

Si no podem anar al museu, portem el museu a casa!

Patrimoni en temps d'epidèmia

Estem en temps d'epidèmia. Confinats a casa per a evitar el contagi. No és, però, la primera epidèmia de la nostra història: fem una visió del patrimoni que ens parla de les epidèmies històriques a la nostra vila.

La Mirada tàctil

Una experiència en el camí de la accessibilitat, noves claus de lectura interpretativa dels diferents elements del museu.

Restaurem el Monestir

Malgrat la seva aparença sòlida, les pedres del monestir no són invencibles. Alguns errors de càlcul en la seva construcció, el pas del temps i el propi ús de l’edifici generen deterioraments variats.

Racó dels 20 anys!

El Museu fa 20 anys i ho volem celebrar amb vosaltres