Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS #DIM2020

Museus de Sant Cugat se sumen al Dia Internacional dels Museus que se celebra durant els dies 16, 17 i 18 de maig, de forma virtual, amb el lema “Obrim finestres, museus per la igualtat”. Les portes dels museus estan tancades, però “Obrim finestres”, digitals, perquè tothom pugui continuar gaudint del patrimoni museístic de Catalunya a través de la pantalla de l’ordinador o d’un dispositiu mòbil.

Per aquest motiu organitzem diverses activitats perquè tothom hi pugui participar des de casa: 

  • Museum Quiz,  reemissió del joc de preguntes i respostes. Els 25 Quiz dels museus participants (20 de familiars i 5 per adults) estaran disponibles de manera simultània els dies 16, 17 i 18 amb 'l'objectiu de proporcionar una alternativa cultural i de lleure durant l’estat de confinament. El joc conté preguntes sobre temes d'actualitat, cultura popular, arts (música, cinema, pintura, escultura, gravat, disseny, etc.) i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants.
  • Tour virtual, visita guiada en directe a partir del tour virtual de 360º al Claustre del Monestir de Sant Cugat. La visita serà conduïda pel Dr. Jorge R. Ariza, especialista en Simbologia i Art Sagrat i membre de l’equip dels Museus. 

    Ja pots veure el Tour Virtual AQUÍ. 

    Els tours virtuals s’oferiran en Llengua de Signes Catalana (LSC), a càrrec d’intèrprets i professionals de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

Aquestes activitats, que formen part de la campanya #museusacasa, estan liderades per la Generalitat de Catalunya i a les quals ens hi hem sumat per compartir amb la ciutadania el Dia Internacional dels Museus 2020. 

El dia oficial del Dia Internacional dels Museus, 18 de maig, publicarem un vídeo anomenat Què ha de ser per a tu un museu?creat amb la participació de la ciutadania per valorar la nostra funció cultural i social.  El vídeo es retransmetrà a través de les xarxes socials dels Museus. 

 

#DIM2020 #museusacasa #Diainternacionaldelsmuseus #MuseumWeek

 

On i quan

Del 14 de maig al 18 de maig de 2020

Aquest acte pertany al programa

Els Museus a casa