Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Exposició “Dones: ficcions i realitats”

Aquesta exposició és una producció del Museu d’Història de Catalunya de l’any 2017, comissariada per Marta Selva i Anna Solà.

L’exposició mostra la relació entre la ficció dels models de feminitat normatius difosos per la cultura audiovisual més popular, i la mateixa realitat condicionada pel sexisme i la tradició patriarcal.

Proposa un itinerari per alguns dels moments més emblemàtics de la nostra història recent, des de la postguerra fins a l’actualitat, en què aquestes tensions es fan paleses. Presenta una relectura davant del relat oficial, en la que es busca posicionar a les dones d’una manera activa, en contrast amb els dictats socials de passivitat i obediència, promoguts pel relat dominant i les tendències imposades per la cultura audiovisual.

S’articula al voltant de tres relats que s’entrecreuen al llarg del recorregut:

-  el treball de les dones, la seva invisibilitat en el entorn laboral i el biaix de gènere

-  els escenaris de participació social i política, les mobilitzacions i l’emergència del feminisme a Catalunya com a eixos de consolidació d’un espai propi

-   i, finalment, les narratives audiovisuals relacionades amb la definició de models femenins pel que fa al cos, la sexualitat i l’amor.

On i quan

Museu del Monestir

Del 22 de febrer al 18 de setembre

Activitats vinculades a l’exposició

Per veure el programa especial d'activitats vinculat a l’exposició, cliqueu aquí

Activitats gratuïtes. Aforament limitat.
Inscripció prèvia al 936 759 951 o a museu@santcugat.cat